O KLUBU

 

Ukratko o klubu

Balon klub Zagreb prvi je i najveći klub u Hrvatskoj i svo balonaštvo u našoj zemlji potiče iz Balon kluba Zagreb. Klub za sada posjeduje osam letno sposobnih balona, i u isčekivanju smo još kojega. U Balon klubu Zagreb su svi hrvatski balonaši stekli svoje letačko znanje, te su mnogi članovi pri završetku svoje obuke za pilota i čekaju svoje pilotske dozvole.

Danas Balon klub Zagreb broji preko 200 članova, dok srž kluba čini njih dvadesetak, koji su ujedno i članovi Hrvatske balonaške reprezentacije. Hrvatska reprezentacija redovito nastupa i postiže značajne uspjehe na natjecanjima širom zemaljske kugle.

Balon klub Zagreb je pravo mjesto za Vas ako mjesto ako želite letjeti balonom, bilo panoramski, bilo rekreativno, bilo da želite iskoristiti atraktivnost balona za promidžbu vašeg proizvoda ili kompanije!

Balon Klub Zagreb

Prvi i najveći balon klub u Hrvatskoj. Danas broji više od 200 članova koji lete u deset klupskih balona. Naši piloti čine Hrvatsku reprezentaciju u letenju balonima, a svake godine u sklopu treninga ostvari ukupan nalet od cca. 450 sati na području Hrvatske i svijeta. Od 1996. god., Balon Klub Zagreb pod pokroviteljstvom grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb, te Zagrebačkog Zrakoplovno-tehničkog saveza, sudjeluje u izradi i provedbi programa prevencije rizičnog ponašanja mladih. Kroz ljetne kampove, male škole balonaštva i dane otvorenih vrata, svake godine daje priliku svoj zainteresiranoj djeci i mladima da se upoznaju sa ovim plemenitim sportom.

Uz suradnju sa Agencijom za civilno zrakoplovstvo, Balon klub Zagreb započinje i obuke mladih pilotskih kadrova. Uz to, okosnica rada Balon Kluba Zagreb su i sportska natjecanja – kao član Hrvatskog zrakoplovnog saveza, Balon Klub Zagreb i njegovi piloti redovno sudjeluju na svim važnijim natjecanjima balona u Europi svijetu gdje postižu iznimne rezultate. Naši članovi sudjeluju i u radu sudačkih komisija i nacionalni su predstavnici pri balonaškoj sekciji FAI-a.

Balon Klub Zagreb u svijetu

Do sada su naši piloti i baloni letjeli u svim zemljama Europe, SAD-u, Australiji. Zbog svog iznimnog angažmana i pionirskih poduhvata u ovoj regiji, piloti balon kluba Zagreb nalaze među tridesetak balonaša u svijetu koji otvaraju nove horizonte letenju balonima na vrući zrak. Od sudjelovanja na prvom festivalu balona u Rusiji, do prvih balonaških događaja na Tajlandu, u Dubai-u, Siriji i Koreji, piloti Balon Kluba Zagreb još uvijek pišu balonašku povijest.

Balon Klub Zagreb u medijima

Balon Klub Zagreb je sveprisutan i u hrvatskom medijskom prostoru, te je postao sinonim za sav balonaški sport u Hrvatskoj. Naši piloti i balonu redovni su gosti mnogih televizijskih emisija i predmet desetaka kako novinskih tako televizijskih reportaža svake godine. Članovi Balon Kluba Zagreb čine Hrvatsku reprezentaciju u letenju balonima na vrući zrak, a naši sportski uspjesi i ostale aktivnosti (primjerice organizacija najvećeg balonaškog natjecanja u Hrvatskoj), redovno su popraćeni od strane svih medija u Hrvatskoj i šire. Uz to, u balonima Balon Kluba Zagreb poleti više stotina novih članova svake godine, dok naši letovi iznad Zagreba i okolice svakodnevno plijene pozornost tisuća ljudi.

Pravni okvir

Za statut Balon kluba Zagreb molimo pošaljite upit na info@baloni.hr.

ŠTO TREBA ZNATI?

NUDIMO POSAO


Pogledajte kako izgleda let balonom

REZERVIRAJTE LET


Rezervirajte mjesto u košari za sebe i svoje najdraže

KAKO TO IZGLEDA?


Pogledajte kako izgleda let balonom

POKLONITE LET


Iznenadite s najoriginalnijim poklonom

BALONI I MARKETING


Baloni, marketing, team building

FLYING IN CROATIA


For english speaking visitors


Powered by nevjerojatno.hr