BALONAŠKI RALLY

Postanite sponzor

Zašto se uključiti u projekt Croatian Hot Air Balloon Rally?

Dobitci za sponzore

Balon festivali u svijetu su poslovično najfotografiraniji događaji
Velika posjećenost, veliki prostor
Ciljana publika svih dobnih skupina
Visoka medijska popraćenost događanja
Međunarodni karakter događaja
Mogućnost izravnog oglašavanje i promocija na mjestu događaja(primjeri na fotografijama isključivo su ilustrativnog karaktera)
Za detaljnu prezentaciju mogućnosti i sponzorskih programa Balon Rally-a javite se na info@baloni.hr

Povijest Rally-a

Hrvatski Balonaški Rally je već tradicionalno najveće okupljanje balona na vući zrak u Hrvatskoj, i zasigurno balonaški događaj sa najdužom tradicijom regiji. Iako u ovim krajevima okupljanja balona i balonaša iz cijelog svijeta, na inicijativu Toma Mikloušića, započinje u Zagrebu još krajem 80tih godina kada su Zagreb često krasili desetci šarenih balona koji su polijetali sa travnjaka Hrvatske Bratske Zajednice pa čak i sa Trga bana Jelačića (tada Trga Republike), idejni začetci Balon Rally-a javljaju se tek početkom 2010.

Na nagovor mnogih prijatelja koji su željeli doći u Hrvatsku i upoznati ju bolje kroz svoju jedinstvenu balonašku perspektivu, nakon godina organiziranja festivala u Zagrebu odlučujemo se na promjenu paradigme i započinjemo nešto što do tada nije postojalo u balonaškom svijetu. Po prvi puta krećemo organizaciju eventa koji bi trajao 10 dana sa ciljem da na najbolji način svim sudionicima pokaže što sve što naša Hrvatska može ponuditi. Tada se rađa ideja organiziranja Balon Rally-a. Sa trajanjem od deset dana, boravkom na najmanje dvije lokacije te letenjem iznad nezaboravnih hrvatskih krajolika i uživanje u kulturalnim i eno-gastronomskim specifičnostima hrvatskih regija, ideja hrvatskog Balon Rally-a bila je toliko primamljiva da je već prve godine broj prijavljenih daleko nadilazio naše kapacitete. Usprkos tome, Balon Rally nikada nije prerastao u nesvrsishodno masovno okupljanja balona. Kroz godine smo zadržali svoj ekskluzivni status, te uz ograničeni broj balona svake godine odabranim pilotima iz cijelog svijeta nudimo priliku da na ovaj način upoznaju Hrvatsku.

Do danas smo tako sa Balon Rallyem, koji nezaobilazno kreće iz Zagreba, proputovali sve zakutke Istre i Hrvatskog Zagorja, uvijek tražeći nove izazove i neistražene pejzaže. Prošli smo mnogo; od uspavanog Motovuna, do baroknog Varaždina i opuštajućih termalnih voda zagorskih toplica; no i dalje istražujemo. Za sada su nas posjetili piloti iz Australije, Austrije, Brazila, Belgije, Češke, Francuske, Italije, Kanade, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država (od Aljaske do Novog Meksika), Švicarske i Velike Britanije. Naš projekt su prepoznali kako sponzori tako i mnogu mediji, koji nas vjerno prate sve ove godine. Tokom godina u našim košarama su se našle mnoge ličnosti iz javnog života. Možda najdraži od njih je bio naš Ivan Generalić, čije oduševljenje letom je svima ostalo u najmilijem sjećanju. Svi naši Rallyi su pod pokroviteljstvom Zagrebačke Turističke Zajednice, Grada Zagreba i Zrakoplovnog saveza Hrvatske.

Kronologija

Prvi Rally održan je 2001. godine. Na njemu je sudjelovalo 26 balona, i održavao se u Zagrebu i Motovunu. Pobjednica prvog Rally-a je Marija Petrić Mikloušić – naša jedina žena pilot balona!

2003. je u sklopu Rallya po prvi put Alpe-Adria Kup, s čime smo na hrvatsko nebo uspješno doveli međunarodno natjecanje, koje se do tada ekskluzivno održavalo u Sloveniji i Austriji. Te godine su sa nama poletjeli i tada dogradonačelnik Milan Bandić, ministar Božo Kovačević, te Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina. Pobjednik Rally-a bio je slovenac Darko Kralj.

2006. otkrivamo Terme Tuhelj i započinjemo dugogodišnju uspješnu suradnju sa Krapinsko Zagorskom Županijom i općinom Zabok koja traje i danas.

2007. Te godine nas posjećuje i svjetski poznati Sloggi balon J!

Tokom svih ovih godina uz „normalne“ balone, nebo iznad hrvatske krasili su i baloni specijalnih oblika poput Festo Upside down tima.

Balloon Rally se održava i dalje, istom dinamikom i enuzijazmom kao i prve godine kada smo ga sproveli u djelo. Svake godine osmišljamo nove načine da prezentiramo balone javnosti i zaintrigiramo naše pilote. Veliki cilj nam je što više približiti ovaj sport javnosti. Ako se želite uključiti kao sponzor, javite nam se (link), razloga je više nego dosta, a kada si u zraku ograničenja ne postoje!

ŠTO TREBA ZNATI?

KAKO TO IZGLEDA?


Pogledajte kako izgleda let balonom

REZERVIRAJTE LET


Rezervirajte mjesto u košari za sebe i svoje najdraže

POKLONITE LET


Iznenadite s najoriginalnijim poklonom

BALONI I MARKETING


Baloni, marketing, team building

FLYING IN CROATIA


For english speaking visitors