Letjeli smo u Japanu

s1

Hrvatska balonaška reprezentacija u letenju balonima na vrući zrak od 28. listopada do 07. studenog boravila je u japanskome gradu Sagi gdje se natjecala za naslov svjetskog prvaka u društvu balonaških timova iz gotovo 40 zemalja cijeloga svijeta.  Prije samog odlaska ugostio ih je Ambasador Japana u RH, Njegova Ekscelencija Keiji Takiguchi koji im je poželio sretan put u centar svijetskog balonaškog sporta – grad Saga u Japanu. Naši su reprezentativci stigli u Japan 25.10 kako bi odradili trening letove te su dočekani najtoplijom dobrodošlicom,. Već na prvome trenigu naš je pilot, Igor Mikloušić, u društvu navigatorice Ines Jarki, postigao izvanredan rezultat ,a nakon nekoliko odrađenih zadataka u prvoj utakmici, zauzeo je sedmo mjestu na svijetu u jakoj konkurenciji najboljih 105 pilota svijeta. Ipak, nepredvidivi vjetrovi po kojima je Saga poznata, činjenica da je ovo bio prvi puta da naša reprezentacija tamo leti ta da je letjela s djelomično posuđenom opremom ostavila je trag na naš rezultat te smo na koncu zauzeli sveukupno 88 mjesto, uz osvojeno 3. mjesto u predzadnjoj utrci.

 

Hrvatski ambasador u Japanu i savjetnica – u našoj Japanskoj priči

s2

Natjecanje je na tribinama pratilo 250.000 gledatelja i kamerame medija iz cijeloga. Ceremoniju otvaranja uveličao je i veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu i Južnoj Koreji, Njegova Ekselencija Dražen Hrastić te savjetnica hrvatskog konzula u Japanu, Jelena Yamasaki koje je osobno dočekao i ugostio gradonačelnik Sage, Toshiyuki Hideshima. Njegova Ekselencija i savjetnica konzula poletjeli su s našim reprezentativcima na trening letu te se uvjerili u ljepote Sage iz ptičje perspektive.

 

Hrvatska balonaška reprezentacija u Japanu

s3

Ostale članove posade koju čine Dragan Tom Mikloušić, vođa hrvatske delegacije, Marija Petrić Mikloušić te Iva Šulentić iz Balon kluba Zagreb.

Napredak naše balonaške reprezentacije možete pratiti na službenim

stranicama, ali i koristeći hashtagove

  • #balloonteamcro i
  • #sagaballoonworld2016.

 

 

 

ŠTO TREBA ZNATI?

KAKO TO IZGLEDA?


Pogledajte kako izgleda let balonom

REZERVIRAJTE LET


Rezervirajte mjesto u košari za sebe i svoje najdraže

POKLONITE LET


Iznenadite s najoriginalnijim poklonom

BALONI I MARKETING


Baloni, marketing, team building

FLYING IN CROATIA


For english speaking visitors